Ο χειρουργός Ιωάννης Καλαϊτζής και η ομάδα του με απόλυτη εξειδίκευση και μακροχρόνια εμπειρία θεραπεύουν οριστικά τη βουβωνοκήλη με τη διενέργεια μίας πρωτοποριακής και ταυτόχρονα απλής μεθόδου της αποκατάστασης της βουβωνοκήλης με τοπική αναισθησία και μέθη και εξιτήριο αυθημερόν εντός λίγων ωρών.

Η αποκατάσταση της βουβωνοκήλης με χρήση τοπικής αναισθησίας σε επίπεδο Ημερήσιας Νοσηλείας είναι η πλέον διαδεδομένη διεθνώς τεχνική με δημοσιευμένες μελέτες από χιλιάδες ασθενείς που αποδεικνύουν ότι είναι απόλυτα ασφαλής, αποτελεσματική και καλύτερα ανεκτή μέθοδος χειρουργικής θεραπείας της βουβωνοκήλης.

Μοναδικό πλεονέκτημα της μεθόδου είναι η δυνατότητα επιβεβαίωσης της αποτελεσματικότητας της επέμβασης κατά τη διάρκεια του χειρουργείου ζητώντας από τον ασθενή να βήξει ελαφρά προτού ολοκληρωθεί η επέμβαση. Με αυτό το τρόπο ο Χειρουργός επιβεβαιώνει την πλήρη διόρθωση του προβλήματος.

Τα οφέλη από την αποφυγή της γενικής αναισθησίας είναι πολύ σημαντικά.

Τα κυριότερα είναι:

  • Άμεση κινητοποίηση του ασθενή αμέσως μετά το πέρας της επέμβασης, γεγονός που πρακτικά εξαλείφει το κίνδυνο της  εν τω βάθει φλεβικής θρόμβωσης και πνευμονικής εμβολής.
  • Αποφυγή ατελεκτασίας πνεύμονα, ιατρογενούς πνευμοθώρακα και πνευμονίας εξ εισροφήσεως που προκαλούνται από τον μηχανικό αερισμό των πνευμόνων.
  • Αποφυγή ναυτίας και έμετου που εμφανίζονται στο 20-30% των ασθενών που λαμβάνουν γενική αναισθησία.
  • Σε εποχή πανδημίας όπως σήμερα με το νέο κοροναϊό που προκαλεί το σύνδρομο Covid-19, η αποφυγή της γενικής αναισθησίας προστατεύει το αναπνευστικό σύστημα από την είσοδο ξένων σωμάτων όπως είναι ο τραχειοσωλήνας ελαττώνοντας το κίνδυνο ενοφθαλμισμού του ιού στην ανωτέρα αναπνευστική οδό.
  • Αποφυγή φαρμακευτικών παρενεργειών από τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται στη γενική αναισθησία.
  • Αποφυγή ενοχλήσεων και τραυματισμών στο φάρυγγα, λάρυγγα καθώς και στα δόντια, που παρατηρούνται σε περιπτώσεις δύσκολων διασωληνώσεων

Γίνεται επομένως κατανοητό ότι τα οφέλη από την αποφυγή της γενικής αναισθησίας είναι πάρα πολλά και για αυτό το λόγο η Χειρουργική χωρίς Γενική Αναισθησία κερδίζει διαρκώς έδαφος στη σύγχρονη χειρουργική πρακτική.

Ο Δρ Καλαϊτζής έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί στους ασθενείς του υψηλής ποιότητας ευρωπαϊκής κατασκευής πλέγμα με μεγάλους πόρους, μέγιστη αντοχή και ελάχιστη μάζα. Το πλέγμα τοποθετείται μονό ή διπλό αναλόγως της έκτασης της κήλης και καθηλώνεται με απορροφήσιμα ράμματα περιμετρικά, εξασφαλίζοντας άρτιο μακροχρόνιο αποτέλεσμα.

Τα πλεονεκτήματα ιδίως για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού είναι προφανή ενώ θα πρέπει να τονιστεί και το χαμηλό κόστος της συγκεκριμένης μεθόδου έναντι των άλλων.